Met deze 5 sfeermakers voel jij je helemaal thuis

 

Als onze tijd thuis ver(drie)dubbelt, kunnen we het maar beter gezellig maken. Met z’n 33.000 berichtjes is #stayinginisthenewgoingout op korte tijd uitgegroeid tot een erg populair onderwerp op Instagram.

De vele voordelen van het thuisblijven zijn vlotjes in beeld gebracht. Stijlvolle ongestijlde kapsels, dinertjes voor de open haard, geraffineerde cocktails, sweatpants in alle kleuren van de regenboog, ‘versleten’ creditcards, ... 

En jawel, ook de meest schilderachtige settings met tientallen kaarsen schuiven voorbij. Dat snappen we helemaal, want een crisis vraagt nu eenmaal om kaarsen. Veel kaarsen!

1. Laat maar komen, die gin-tonics

Gespot in de zee van #stayinginisthenewgoingout-berichten. Een bonte collectie sterkedrankflessen die een nieuwe bestemming kregen (met dank aan Sonya Mallet). Geef je mooiste gin- en whiskyfles een nieuw leven en stop er een rustieke huishoudkaars van Spaas in. Als je kaars onderaan te breed is haal je er met een onscherp mes gemakkelijk een stukje af om hem passend te maken.

De rustieke huishoudkaarsen komen in 12 verschillende kleuren en ze branden maar liefst 10 uur lang.

2. Stoer en stevig is troef

Wil je straks 10 op 10 scoren voor gezelligheid? Dan zijn rustieke kaarsen een must. Met hun solide, ruwe uiterlijk vormen ze het summum van sfeer. Deze kaarsen komen het best tot hun recht in combinatie met natuurlijke elementen, zoals houten onderzetters of stenen schalen. Bovendien druppen ze niet en doven ze vanzelf weer uit. Wist je dat elke rustieke kaars een eigen uniek patroon heeft? De grootste rustieke kaarsen van Spaas branden maar liefst 120 uur. Reken maar op lange avonden die overlopen van gezelligheid.

Verspreid groepjes kaarsen in warme herfsttinten op strategische plekken in je leefruimte. Denk aan warm bruin, kastanje, herfstgeel of wijnrood. Waar je het vaakst zit, mag het wat meer zijn. Een speels effect krijg je door grote rustieke kaarsen af te wisselen met smallere en kleinere exemplaren. Een schattig bolkaarsje vormt een mooie aanvulling. De op-en-neer dansende vlammetjes werken haast hypnotiserend en zorgen voor rust in je hoofd.

3: Geuren die doen dromen

Een onzichtbare, maar bijzonder krachtige sfeermaker is geur. Geuren doen namelijk iets met je. Ze roepen herinneringen op en ze maken emoties los. Kruidige, nostalgische geuren zijn geen overbodige luxe in deze stormachtige tijden. Verwen jezelf met wat mooie kaarsen die heerlijk naar bergamotthee geuren. De subtiele bloemenzweem doet je terugdenken aan die ontspannen zondagnamiddagen bij je grootouders ... Voel je je zorgen al wegsmelten?

4: Een streepje groen

En waarom adopteer je geen grote, groene kamerplant? Een bananenplant kan soms net zo groot worden als jij en dat heeft zo z’n voordelen. De grote bladeren zorgen voor veel vocht in de lucht, waardoor je een gezond binnenklimaat krijgt. Een grote palm of een uit de kluiten gewassen paradijsvogelplant staat ook mooi in je interieur. Zo’n XL-plant is niet alleen een mooie eyecatcher, maar creëert ook meer ruimte in je huis.

5: Vergeet je terras niet

Ben jij de trotse bezitter van een terras of een tuin? Kijk je naar buiten vanuit je living of je keuken? Tooi je terras dan ook in een herfsttenue. Wat bontgekleurde chrysanten, enkele windlichten en terracotta schalen verrichten wonderen.

Nu Halloween eraan komt, kan je je schalen nog een extra dimensie geven met een spookachtige sleeve. In veel tuincentra krijg je een gratis Halloween-sleeve bij aankoop van een terracottaschaal.

Nog een paar sierpompoentjes in geeloranje schakeringen en het plaatje is compleet. Zo is je terras meteen ook klaar voor de eerste winterbarbecue!

Wedden dat jij je huis straks helemaal niet meer uit wil? Want in dat gezellige nestje van jou is alles dubbel zo leuk. Netflixen, jezelf verliezen in een partijtje scrabble, uitgebreid aperitieven, een romantisch dinertje ... Alles wordt intenser in de warme gloed van ontelbare kaarsen.

Zorg goed voor jezelf en voor elkaar!

Laat je maandelijks inspireren