Vijf tips voor Indian Summer op je terras

 

Het einde van de zomer? Reken maar van niet! September heeft meestal nog heel wat zonuren in petto. Wat houden we van die lange, lome avonden op ons sfeervolle terras. En daar horen zomerse kaarsen bij …
Tip: verschillende lichtpunten op je terras en in je tuin zorgen voor extra zomermagie. Werk met kleurrijke kaarsen en kaarsenhouders, maar combineer ze met neutrale stoffen en natuurlijke materialen.

Tip 1: Laat je tafel oplichten

Je eettafel vormt het middelpunt van je terras en verdient absoluut dat beetje meer aandacht. Creëer een speelse lijn van licht over de volledige lengte van je tafel. Plaats hogere kaarsen in het midden en werk met lagere kaarsjes naar de uiteinden toe. Kies voor een neutraal tafelkleed, zodat je je helemaal kan uitleven met kleurige kaarsen. Mix & match met pastel- & sorbetkleuren en wissel kaarsen in glas af met kaarsen in pot. De leuke citroengele kaarsen van Spaas voegen wat pit toe. Durf te experimenteren! Integreer zeker ook enkele citronellakaarsen. Zo houd je die ongenode gevleugelde gasten weg.

Tip 2: Kaarsjes op een dienblad

Zoek een platte schaal uit in hout, steen of metaal en vul hem met kaarsjes. Werk met verschillende soorten kaarsenhouders: met opschrift, met gaatjes of met structuur … Plaats de schaal op de grond of op een laag tafeltje. Zorg ervoor dat je hem kan zien als je aan tafel zit. Alle soorten schalen kunnen dienen: klein, groot, rond, ovaal .. Als de avond valt wordt de schaal een zee van dansende lichtjes. Gezelligheid gegarandeerd.

Tip 3: Een schepje vakantiegevoel

Vul een robuuste vaas of een grote glazen kaarsenhouder met wat zand en schuif er enkele lange, rustieke kaarsen in. Check zeker het gamma rustieke kaarsen van Spaas en laat je verrassen door de vele vormen en kleuren. Je kan ook andere objecten omtoveren tot kaarsenhouders, zolang ze maar diep genoeg zijn en een neutrale kleur hebben. De kaarsen zelf kan je natuurlijk wel in een leuk kleurtje voorzien. Denk maar aan smaragdblauw of frisgroen. Wedden dat dit kleine hoopje zand voor extra vakantievibes zorgt?

Tip 4: Kijk verder dan je terras diep is

Waarom zou je enkel je terras verlichten? Bomen, paadjes en struiken behoren ook tot het speelveld. Verlicht het pad naar je terras met kaarsen in witte of terracotta schalen. Plaats ze in een rechte lijn of aan weerszijden van het pad voor een iconisch effect. Bontgekleurde tuinlichtjes met hangers bevestig je makkelijk in bomen of struiken. Zo lijkt je terras meteen een stuk ruimer.

Tip 5: Combineer met natuurlijke materialen

Zin in een vleugje ‘urban jungle’? Dat kan door hier en daar een plant(je) toe te voegen. Varens, gatenplanten of pannenkoekplantjes zorgen voor een intens groen plaatje. Een kannetje of een koffiemok in aardewerk staat ook mooi op je dienblad. Voeg items toe of haal ze weg naar eigen smaak. Alles kan, als je maar niet te ver afwijkt van neutrale tinten en materialen.

Tijdgebrek, maar toch zin in Indian Summer op je terras?

Waag je je liever niet aan een eigen compositie of wil je gewoon snel Ibiza op je terras? Laat je dan verleiden door een sprankelend zomerpakket. Je kiest uit de kaarsenset Toekan of Flamingo, in pistachegroen of romantisch ‘feeroze. Prachtige kaarsen voor buiten en binnen, mét citronellageur. Laat die ontspannen zomeravonden maar komen ...

   

Laat je maandelijks inspireren