The road to Santiago de Compostela, van belofte tot missie

 

Maak kennis met Joris: een 27-jarige uit Neerpelt die de uitdaging aanging om van Lourdes naar Santiage de Compostela te fietsen. Een lange tocht met een duidelijk doel: geld inzamelen voor onderzoek tegen kanker. Want samen krijgen we kanker klein.

Ontdek zijn verhaal en geniet mee van de prachtige uitzichten tijdens zijn tocht.

Het inlossen van de belofte

Joris: “Na verschillende jaren in mijn persoonlijke leefwereld geconfronteerd te zijn geweest met kanker, besloot ik afgelopen jaar dat het voor mij genoeg was geweest om machteloos langs de zijlijn toe te kijken. Ik wou iets ondernemen, iets waar ik niet alleen mezelf maar ook kankerpatiënten een hart mee onder de riem kon steken. Ik besloot dat het tijd was om de belofte die ik ooit aan mijn overleden grootvader gemaakt had, in te lossen: naar Santiago de Compostela gaan! Dit zou mij de tijd geven om na te denken en alles te verwerken. Door samen met Levensloop Lommel hier een actie rond op te bouwen, voelde ik mij niet langer machteloos. Ik had een manier gevonden om de vechters te helpen en geld in te zamelen om kankeronderzoek te steunen.”

Van Lourdes naar Santiago de Compostela

 “Op 26 mei vertrok ik met de fiets, volledig bepakt, via Lourdes naar Santiago de Compostela. Een tocht van 2.744 km in 35 dagen tijd. Een tocht die me zoveel meer gebracht heeft dan wat ik er van verwacht had. Het was zowel mentaal als fysiek zwaar, maar dit was nodig om zaken los te laten en verder te gaan. Wanneer ik in Santiago de Compostela aankwam, was mijn eerste gedachte: ik zal nooit 100% weten hoe een kankerpatiënt zich voelt en wat ze doormaken, maar deze tocht was voor mij het beste om dit te kunnen begrijpen. Jezelf verplichten om door te gaan, al gaat het mentaal even niet goed of heb je fysieke pijn: je moet door! Stoppen is geen optie. Voor mij waren de vechters dan ook een drijfveer om nooit op te geven en te blijven gaan. Mijn motto werd dan ook: No one fights alone!”

Van belofte tot missie

“Wat buiten mijn tocht zelf nog mooier was, is hoe dit hier in België begon te leven, mensen die mijn tocht volgden… Een mogelijkheid voor mij om tot in detail mijn ervaring en emotie te delen en zo mensen duidelijk te maken wat een impact kanker heeft op de vechter en op zijn/haar familie. Een soort van Missie ontstond voor mij die ik daarom ook vol trots met Levensloop lommel zal delen. “

Levensloop Lommel als goed doel

“Voor mijn tocht had ik mijn goed doel bewust gekozen: Levensloop Lommel. Een evenement dat een boodschap van hoop en samenhorigheid naar de mensen brengt! Kanker onder de aandacht brengen en vechters een prachtige dag bezorgen is voor deze organisatie hetgeen wat telt. Een extra doel is om geld in te zamelen om kankeronderzoek te steunen en hopelijk kanker ooit de wereld uit te helpen. Iedereen kan hierbij helpen: steun één van de vele acties of kom mee lopen of wandelen tegen kanker!  Mensen steunen en een deel zijn van deze groep die vechters een beter toekomstperspectief geven, is waarrondhet draait bij Levensloop.”

Spaas trotse sponsor van Levensloop

Ook bij Spaas vinden we het belangrijk om dit mooi, en noodzakelijke initiatief te steunen. Als team zullen ook wij komen wandelen tegen kanker en via verschillende acties hopen we een bijdrage te leveren aan het onderzoek tegen kanker.  Uit nieuwsgierigheid waren we benieuwd of ook kaarsen een betekenis kunnen hebben hierbij, en al snel koos Joris één van onze kaarsenhouders eruit met een duidelijke boodschap:

“Life takes you to unexpected places, love brings you home”

Joris: “Dit vertegenwoordigt een symboliek: de houder staat voor mijn tocht en de strijd van vechters, samen met hun gezin tegen kanker. We weten namelijk niet wat het leven ons brengt en waar we zullen geraken, maar door de mensen die je om je heen hebt, die je lief hebben, voel je je altijd thuis.”

Ontdek meer over zijn tocht naar compostella in zijn blog: www.bloggen.be/JORISTOCOMPOSTELA

Wil ook jij Levensloop Lommel steunen? Ontdek de verschillende acties of kom mee wandelen tegen kanker. Ondek er alles over op www.levensloop.be.

Laat je maandelijks inspireren