Het geheim van verkopen? De gun-factor!

 

Léa (29) werkte vier jaar bij Spaas als accountmanager. Met een eerste kindje in huis, kiest ze voor een job dichterbij. Ze neemt afscheid van Spaas met pijn in het hart, maar met een hoofd vol warme herinneringen.

Léa vertelt haar verhaal.

Deze job wilde ik echt

Schoonheid interesseert me. Interieur, decoratie, mode ... Ik ging architectuur studeren, maar na drie jaar haakte ik af. Ik miste het menselijke contact. En toen maakte ik de switch naar een opleiding accountmanagement. Na m’n studies kon ik starten bij een Waals bedrijf. Een job waar prospectie de bovenhand nam. En die ‘koude’ vorm van verkopen lag me helemaal niet.

Toen ik de jobomschrijving van ‘accountmanager’ bij Spaas Kaarsen las, kriebelde het. Klanten ‘managen’, mooie producten presenteren, de opvolging in winkelpunten … Deze job wilde ik echt graag doen.

Accountmanager bij Spaas, ook iets voor jou? Hier lees je alles over de vacature. 

De warmte van een familiebedrijf

In m’n eerste week bij Spaas kreeg ik een warm welkom. Op de agenda: introductiegesprekken bij alle afdelingen. Customer service, finance, logistiek, IT, … Ik werd rondgeleid in de productie-afdeling en geen vraag was te gek. M’n nieuwe collega’s maakten graag tijd voor me. Spaas is een familiebedrijf, en dat merk je.

En dan was er de spoedcursus van salesmanager Sarah Spaas. Op amper 2 maanden tijd bezochten we alle klanten uit m’n portefeuille. Het was een dolle rit op de rollercoaster. Zwaar, maar bijzonder leerrijk.

Geurkaarsen van Spaas op m'n trouwdag

Daar ging ik plots de baan op met een koffer vol Spaas-kaarsen. Ik bezocht gepassioneerde zelfstandigen, die een mooie winkel uitbaten en er zelf ook in werken. In tegenstelling tot een key account zat ik nooit aan tafel met professionele aankopers, die hameren op prijs en rendement. Als accountmanager luister je naar de klant en verkoop je met feeling. De 'gun'-factor, noem ik dat.

Ik heb hard gewerkt om het vertrouwen van mijn 'klantjes' te winnen. Vaak kreeg ik carte blanche. ‘Als jij denkt dat dit goed gaat verkopen, volgen we je daarin’. Spaas heeft een assortiment vol kleur en geur, waarmee je alle richtingen op kan. Ik sta zelf echt achter de producten en dat voelen de klanten. Op m'n trouwdag brandden er thuis zelfs 'Heart warmings'-geurkaarsen, met peer en vijg. Die geur blijft altijd speciaal voor mij. 

Natuurlijk is het net zo belangrijk om het zakencijfer van je klanten te analyseren en de vinger aan de pols te houden. Zo merk je snel wat werkt en wat niet.

In vuile jeans tussen de kartonnen dozen

Als accountmanager bij Spaas is geen dag dezelfde. Op maandagochtend word je wel eens in je vuile jeans tussen de kartonnen dozen verwacht. Om de rayonverantwoordelijke te helpen met de nieuwe kaarsenopstelling. En alles met een brede glimlach, ook als je net geen goede dag hebt.

En de situatie kan in een oogwenk veranderen. De klant heeft z’n zinnen gezet op theelichten die per 50 stuks verpakt zijn, maar dit product is net uit voorraad. Dan moet je het hoofd koel houden en een alternatief voorstellen. Flexibiliteit en zelfredzaamheid zijn superbelangrijk.

Een paar keer per jaar trok ik met m’n team naar een beurs. Dan werkten we bijna de klok rond. De stand opbouwen en boeiende gesprekken voeren met klanten, het hoort er allemaal bij. Vaak zijn dat echt de leukste dagen. En die sluit je gezellig af, op restaurant met de collega's.

Een luxe-klantenportefeuille

En of ik de sympathieke Limburgse collega’s ga missen! Ook m’n klantjes zal ik niet snel vergeten. Samen frietjes eten, de kleine gesprekjes over de kinderen en de boeketjes die ik mee naar huis mocht nemen.

Wie mij vervangt, mag in z’n handen wrijven met zo’n luxe-klantenportefeuille! Spaas is marktleider in België, dus er ligt al een mooie klantenportefeuille klaar. Hoe ik de nieuwe Léa zie? Hypersociaal, flexibel en vooral iemand die er met veel goesting invliegt!

En als ik nog goede raad mag meegeven, rij je niet zot naar alle uithoeken van het land. Neem rustig de tijd om resultaten te analyseren, oplossingen te bedenken en je goed te organiseren. En vergeet zeker niet te genieten van elke dag. Want het is heerlijk om de baan op te gaan met het Spaas-assortiment!

Veel zin om in de voetstappen van Léa te treden? Lees hier dan snel wat onze nieuwe accountmanager in huis moet hebben ... 

Laat je maandelijks inspireren