Spaas trotse sponsor van Levensloop

Warmte brengen in het leven van mensen om je heen kan elke dag. Zomaar, met kleine dingen zoals een schouderklopje of een duwtje in de rug. Daarom heeft Spaas dit jaar besloten het prachtige initiatief Levensloop te sponsoren.

Met zijn allen staan we klaar aan de start
24 uren lopen uit de kracht van ons hart
Elkaar blijven steunen in liefde en hoop
Dat is toch het doel van levensloop

Dus brand eens een kaarsje voor dit goede doel
Want dat geeft je vast een goed gevoel
Spaas steunt levensloop ook dit jaar
Met licht en warmte staan we voor je klaar!


Spaas Kaarsen N.V.
Sponsor Levensloop

 

 

Wat is Levensloop?

Het is een solidair en feestelijk initiatief dat lokale gemeenschappen mobiliseert om fondsen te werven ten voordele van de strijd tegen kanker. Elke vorm van inzet, elke verzamelde euro is een actieve bijdrage die mensenlevens kan redden. Tijdens een Levensloop komen mensen gedurende 24 uur samen met elke hun eigen verhaal of rede: mensen die kanker overleefden of er nog tegen vechten, mensen die iemand hebben verloren aan de ziekte, of mensen die als gemeenschap willen opstaan en samen de strijd tegen kanker willen opnemen. De eregasten van het evenement zijn de ‘Vechters’: iedereen die ooit de diagnose ‘kanker’ kreeg. Elke Levensloop wordt jaarlijks door vrijwilligers georganiseerd, met de ondersteuning van Stichting tegen Kanker.

De 24 uur symboliseren het voortdurend gevecht van patiënten en hun naasten tegen de ziekte.

 “Levensloop verandert je leven. Het is een beweging met aandacht voor je individuele behoeftes, maar waar je tegelijk ook samen voor grotere doelstellingen tegen kanker vecht.”  – Cindy Menache, vrijwilliger

Levensloop België maakt deel uit van de wereldwijde ‘Relay for Life’ om de missies van Stichting tegen Kanker te communiceren:

  • Wetenschappelijk kankeronderzoek steunen om de genezingskansen te verhogen;
  • De levenskwaliteit van patiënten en hun naasten verbeteren;
  • Een gezonde levensstijl en opsporing promoten om kanker zo weinig mogelijk kans te geven.

 

 

Sleutelmomenten van Levensloop

Tijdens de evenementen zijn er drie sleutelmomenten:

De Openingsceremonie: vieren

De ereronde van de ‘Vechters’ betekent het startschot van Levensloop. Mensen die ooit de diagnose kanker hebben gekregen, leggen de eerste ronde af, aangemoedigd door hun familie, hun vrienden en alle deelnemende teams. Vervolgens is er een tweede ronde die de Vechters en hun zorgverleners samen afleggen. Met dit emotioneel moment vieren ze hun overwinning op de ziekte, geven ze hoop aan de mensen met kanker en bedanken ze hun familie, hun zorgdragers en iedereen die hen steunt.

De Kaarsenceremonie: herinneren

Een ander gezamenlijk moment is de kaarsenceremonie. Die heeft een dubbele symbolische bedoeling: de mensen herdenken die overleden zijn aan de gevolgen van kanker en hoop en moed geven aan de Vechters. Iedereen kan een kaarsje kopen en dat in een papieren zak plaatsen waarop u een naam, een wens, een boodschap... kunt schrijven. De kaarsen worden dan langs de piste geplaatst en aangestoken wanneerde avond valt. Elk lichtje is een teken van hoop, troost en herinnering.

De Slotceremonie: strijden

De slotceremonie zet iedereen die Levensloop mee mogelijk heeft gemaakt in de bloemetjes, in het bijzonder de deelnemers die elkaar 24 uur aflosten. Als hoogtepunt lopen al deze mensen samen een laatste rondje.

Alle info kan je terugvinden op de website van Levensloop.

 

Spaas Kaarsen op Levensloop Lommel 2019

“Elke vorm van inzet, elke verzamelde euro is een actieve bijdrage die mensenlevens kan redden.”

Deelnemen kan door je in te schrijven als team: gedurende 24 uur lossen teamgenoten elkaar af tijdens een estafette rond een parcours. Door op zoek te gaan naar sponsors van jouw team wordt er geld ingezameld dat integraal naar de Stichting tegen Kanker gaat. Ook Spaas draagt zijn steentje bij door deel te nemen aan Levensloop Lommel op 21 & 22 september 2019. Via verschillende acties trachten we geld in te zamelen dat integraal aan Levensloop geschonken wordt. Help jij mee? Je kan Levensloop steunen op verschillende manieren:

  • Koop een Levensloop-pakketje online, in de Spaas fabriekswinkel of op Levensloop Lommel;
  • Doneer je rosse munten in de rossemunten bokaal aan onze balie;
  • Je kan een examenkaarsjes kopen want hiermee steun je niet enkel je student maar ook Levensloop.

Ontdek hier waar en wanneer de verschillende Levenslopen plaatsvinden: surf naar www.levensloop.be

Spaas-Kaarsen-Levensloop-Kaarsenpakketten
 

Laat je maandelijks inspireren