Hoe vier je Valentijn in 2021?

Hou je van romantiek en dromerige settings? Pak dan zeker je agenda erbij en stip aan: zondag 14 februari, Valentijn 2021. Het beste excuus om je hart op te halen aan een zee van kaarsjes of romige chocoladebonbons.

Een tafeltje boeken in je favoriete restaurant behoort dit jaar niet tot de opties. Maar niet getreurd, want #stayinginisthenewgoingout.

De betekenis van Valentijn

Waarom lopen we op 14 februari de deur van bloemisten plat? Valentijn was ooit een christelijke feestdag, ter ere van Sint Valentijn. Die bracht koppels bijeen en sloot huwelijken, maar geruchten over vreemde liefdestradities doen ook de ronde. Door het mysterie rond Sint Valentijn voerde het Vaticaan de feestdag af.

Valentijnsdecoratie

In een knus kader kom je makkelijker tot rust en muziek brengt je snel in een feestelijke stemming. Met de Spotify-afspeellijsten ‘Feel good Dinner’, ‘Jazzy Dinner’ of ‘Romantic Accordion’ kan dat geen probleem zijn.

En wie romantiek zegt, zegt op-en-neer dansende vlammetjes. Groepeer rustieke kaarsen van verschillende formaten op strategische plekken in je kamer. Een lange, smalle kaars van 70/190 mm combineert mooi met een middelgroot exemplaar van 70/130 mm en een kleintje van 70/80 mm. Natuurlijke tinten, zoals beige, ivoor en wit zorgen voor subtiele elegantie. Een mix van lichtroze, oudroze en rood straalt pure passie uit.

Lichtpuntjes

Vul aan met enkele tientallen witte, geurloze Clearlights en geniet van je lichtjeszee. Dankzij het transparante cupje zie je de was langzaam smelten. Om optimaal van het effect te kunnen genieten plaats je ze best in glaasjes of op onderzetters. Om een kakafonie van kleuren te vermijden kies je best voor zo neutraal mogelijke kaarsjes.

Een vleugje sensualiteit

Graag een zinnenprikkelend geur in huis? Met ‘Sensual blush’ haal je herinneringen op aan je eerste date. Denk aan oriëntaalse geuren als mirre en sandelhout met een verleidelijk vleugje vanille. Je kan deze geur kopen in de vorm van Clearlights, grote geurkaarsen en geurstokjes, maar je vindt hem ook als geurkaarsenset in onze webshop.

Wil je nog een stapje verder gaan? Ava biedt een bont assortiment van Valentijnsdecoratie aan, gaande van hartvormige confetti, slingers en lintjes tot bedrukte ballonnen.

Een valentijnscadeau voor hem

Ze zeggen dat liefde door de maag gaat en bij mannen is dat vaak een understatement. Een eetbaar cadeau is dus altijd een goed idee. Dek de tafel met rode servetten en rustieke tafelkaarsen en serveer z’n lievelingsgerecht. Of trakteer hem bij z’n favoriete afhaalrestaurant.

Pure romantiek: verorber samen een sushischotel of een bord spaghetti meatballs à la ‘Lady and the Tramp’. Skrei in je Valentijnsmenu is ook een topper. Op Libelle.be vind je alles over deze ‘liefdesvis’ en lees je hoe hem best bereidt.

Heel wat restaurants bieden nu ook een uitgebreid valentijnsontbijt aan, kant-en-klaar aan je deur geleverd. Wedden dat hij dit romantische gebaar wel kan smaken?

Als je hem liever een cadeautje overhandigt, waarom geen romantische versie van een ‘veilig’ cadeau? Denk maar aan liefdestheehartjeschocolade‘I heart you’-sokken of een hartverwarmend t-shirt.

Aan jou de keuze! Maak er een betoverend liefdesfeest van ...

Pssst ... Wij hebben ook een valentijnscadeautje voor jou in petto. Lees snel verder: "We zeggen het met een (gratis) kaarsje"

Laat je maandelijks inspireren