Maak van jouw student het grootste licht

 

Voor de ene is het puur bijgeloof, voor de andere brengt het aansteken van een kaarsje tijdens een moeilijke periode gemoedsrust. Een kaarsje branden voor hoop en voorspoed is helemaal terug van weggeweest. Niet enkel (groot)ouders , maar ook studenten wenden zich tot de kalmerende hoop die een ‘examenkaars’ met zich meebrengt. Van ‘Eerste Zit-kapel’ tot de nieuwe examenkaars, hoop is helemaal hot.

Waar het allemaal begon

Een kaars brengt niet alleen gezelligheid, voor velen is het een symbool om hoop en kracht uit te putten. Nog steeds worden kaarsen aangestoken om te bidden, te gedenken, of om iemand te steunen. Spaas kent dit gebruik maar al te goed, en in 2015 lanceerde ze het concept van de ‘Eerste-zit-kapel’, bij wijze van ludieke PR-actie. De pop-up kapel kreeg een plaats op het Martelarenplein in Leuven, waar studenten, ouders en vrienden tijdens de examens een kaarsje konden branden voor een goede afloop.

De ‘Eerste Zit-kapel’ kreeg zoveel positieve reacties, dat hij inmiddels het land rondreist.  Intussen werd de kapel al 3 keer nagebouwd en nog steeds komen er vragen van studentenverenigingen. Het geloof dichter bij de mensen brengen, soms kan het eenvoudig zijn. Het idee van een sprankje hoop en steun tijdens de moeilijkste dagen van een student, leeft onder de mensen. Niet alleen de studenten, maar ook vrienden en familie blijken kaarsjes te branden als steun maar ook als teken van hoop.

De examenkaars

Uit deze ludieke actie ontstond dus de ‘examenkaars’: een gepersonaliseerde kaars mét boodschap voor jouw student. De kaars heeft een kalmerend effect, geurt heerlijk zodat de studieplek wat aangenamer wordt en blijft een symbool van hoop. Nog fijner is het als je een examenkaarsje opstuurt: dan weet die persoon 100% zeker dat er iemand aan hem of haar denkt tijdens de zware blokperiode. Op die manier kan je deze periode voor je student (letterlijk) een beetje verlichten. De kaars zit in een glazen bokaal met deksel zodat hij veilig kan worden afgesloten. Bij AVA en op de Spaas website vind je alle versies van deze kaars.

Ken je iemand die wat moed kan gebruiken tijdens de blok? Kies 1 van de 4 kaarsen, stuur ons je boodschap, en wij leveren de kaars aan jouw student. Ondek hier welke examenkaars bij jou past!

Bekijk hier hoe jij jouw examenkaars kan bestellen: 
meer info over de examenkaars

Bestel jouw examenkaars

Laat je maandelijks inspireren